BELANG BIJ HET KIEZEN VAN HET JUISTE GLAS VOOR UW HUIS

Met meer dan 40% van de verwarming van een huis verloren en 87% gewonnen door alleen ramen, is glas een behoorlijk cruciaal element in het ontwerp van gebouwen. Hoe beter de thermische prestaties van uw ramen, hoe beter het gebouw de binnentemperaturen op natuurlijke wijze reguleert. En hoe hoger de lichttransmissie, hoe meer natuurlijk licht het gebouw kan binnendringen.

De keuze van het juiste glastype wordt bepaald door het klimaat, de hoogte, de omgeving en de bouwvereisten, of het nu gaat om het verminderen van verblinding en warmtewinst, isoleren, natuurlijk licht binnenlaten of een combinatie daarvan. Doe de onderstaande quiz om het juiste glas voor jou te vinden.

De effecten van glasprestaties zijn verreikend en omvatten:

• Milieuvoordelen – bespaar de uitstoot van broeikasgassen door de hoeveelheid stroom te verminderen die nodig is om de binnenkant van een gebouw kunstmatig te koelen, verwarmen of te verlichten.

• Financiële voordelen – bespaar geld op uw energierekening

• Gezondheidsvoordelen – minder kunstmatige verlichting of temperatuurregeling betekent een betere algehele gezondheid en welzijn van de bewoners van het gebouw, wat resulteert in een grotere productiviteit en een betere stemming.

wingman-montage.nl