HOE EFFECTIEF IS FACEMASKS TEGEN CORONA

Ja, gezichtsmaskers helpen de verspreiding van het coronavirus te voorkomen dat COVID-19 veroorzaakt. Als u geïnfecteerd bent met het coronavirus en het niet weet, is een masker zeer goed in het houden van uw ademhalingsdruppels en deeltjes om anderen te besmetten. Een masker kan ook enigszins effectief zijn in het voorkomen van het binnendringen van ziektekiemen in uw neus en mond die afkomstig zijn van de ademhalingsdruppeltjes van een ander persoon.

Sommige mensen die COVID-19 hebben, ervaren slechts milde symptomen of helemaal geen symptomen, en ze kunnen het coronavirus naar anderen verspreiden voordat ze zich realiseren dat ze het hebben. Ze kunnen denken dat ze allergieën hebben, verkouden zijn of griep hebben (het is in eerste instantie moeilijk om het verschil te zien tussen COVID-19 en de griep zonder een test). Het coronavirus kan zich verspreiden door druppels en deeltjes die in de lucht vrijkomen door te spreken, te zingen, te hoesten of te niezen – daarom zijn maskers nu verplicht of aanbevolen in de meeste openbare binnenruimtes.

Het dragen van een masker is vooral belangrijk om mensen om je heen te beschermen die risicofactoren hebben voor ernstige gevolgen van COVID-19. Deze omvatten mensen boven de 65 jaar en mensen die leven met hartziekten, diabetes, obesitas, chronische longziekten, immuniteitsproblemen of kanker.

medisch mondkapje

dgmondmasker.nl