IEMAND DOOR VERDRIET HELPEN ONMIDDELLIJK NA DE BEGRAFENIS

Dus hoe kun je anders iemand helpen die een begrafenis volgt? Direct na de begrafenis kun je helpen bij het coördineren van eten in het rouwhuis. Als er niemand is ingehuurd om dit te doen, plaatst u de schalen met voedsel op het buffet of op de eettafel. Zorg ervoor dat er ijs is om dranken en papierwaren te gebruiken.

Tijdens het bezoek na de begrafenis kun je dienen als buffer tussen goedbedoelende gasten en het uitgeputte gezin. Dit is een uitstekend voorbeeld van hoe u het rouwende gezin kunt onderhouden. Als bepaalde gasten gewoon niet weggaan, kunt u degene zijn die ze vriendelijk naar de deur leidt.

Als de achtergebleven gezinsleden zich voor een korte tijd willen excuseren om tot rust te komen, sta hen dan toe. En voorkom dat iemand anders suggereert. Dit is niet de tijd om op ceremonie te staan; laat rouwende mensen doen wat ze moeten doen.

Nog belangrijker: blijf rondhangen nadat iedereen is vertrokken en help met opruimen. Soms doen degenen die rouwen graag alledaagse taken omdat het hun gedachten afleidt van hun verlies. Bied in ieder geval aan om te helpen.

www.uitvaart-errahma.nl/